Un film din timpul producției în prima etapă de dezvoltare a fabricii. Atacurile au conus la oprirea producţiei și punerea în conservare după cum se vede in fotografiile făcute in 20 iunie 2010.
Iar după ce in 01 iulie 2010 am fost evacuați cu violență ilegal fără nici un drept, tot ceea ce vedeţi a fost vândut la preț de sub 20% din valoare sau a fost vândut la fier vechi.
FABRICA ARBORIA – PLANUL INITIAL AL INSTALȚIILOR DE TĂIERE 1999-2000
FABRICA ARBORIA – PLANUL FINAL AL INSTALȚIILOR DE TĂIERE 2004 din care s-a implementat final jumataeta de sus la 2002 iar finalizarea era progtamata pentru anul 2007. Între timp am fost atacați și am fost obligați să ne oprim.
Imediat înainte de investiția in fabrică – anul 2001 am inceput sa aducem bușteni de la exploatări în fabrică în timp ce ne străduiam să gasim sprijin financiar sa instalăm utilajele care veniseră dar erau inca in hale neinstalate.
Bușteni de fag decojiți pregătiți pentru debitare
Debitare placi pe ferăstrăul panglică Primultini de 1200 mm diametru
Ferastrăul panglica SALEM (SUA) pregatit pentru lucru.
Centrala Termică penru agentul termic pentru aburire si uscare.
Boilerul AKENA (Italia) cu combustibil rumeguș uid si resturi de lemn.
Cele 4 aburitoare SECAL (Italia) de 20 MC fiecare
Cele 5 uscatoare SECAL (Italia) de 50 mc fioecare. Pe teren se mia aflau piesel pentru montarea a inca 5 uscătoare de aceeași capacitate care datoritaa t acu lu imafiot nu au mai fost istalaet si au fost furate ca toate instalatiile de mafioți.
Hala de reprelucarea secundară.
Hala de sortare.
Depozitul de cherestea de fag pregătit pentru livrare.
Lot de cherestea de fag de 4 m+ de 80 mm grosime în curs de livrare către un client din Kuwait.
Lot de cherestea de fag de 4 m+ de 50 mm grosime în curs de livrare către un client din Grecia.
Imagini ale atelierului de ascuțire de pânze pentru ferăstrăul panglică, dotat cu utilajele cele mai avansate tehnologic din Lume la anul 2004, fabricate de firma ISELI din Elveția. Ziarele sunt arătate pentru a certifica data la care imaginile au fost luate.
La Cantina fabricii unde era cea mai bună mâncare de oriunde – alaturi de ADRIAN GRIGORIU si AURICA TOMA, angajații din firme veneau din centrul Bucureștiului să mănânce aici.
Clienții vedeau cantina fabricii Arboria ca un loc foarte exotic si deosebit de intererant pentru a lua prânzul.
Aporvizionaera, menu-ul, urmărirea preparării era sarcina zilnică a lui AURICA TOMA, soția lui ADRIANGRIGORIU.
DUPA INTRAE PRIN VIOLENȚĂ NELEGAL A GRUPULUIDE ATAC în 01 iulie 2010, AU DEMOLAT FABRICA în iarna 2010-2011.
ÎN CIUDA ATENȚIONĂRILOR REPETATE, A NOTIFICARII PERSEVERENTE A PROCURORILOR ȘI POLITIȘTILOR, NIMENI NU A LUAT NICI O MĂSURĂ DE OPRIRE A DISTRUGERII.
CRISTESCU DORIN DĂNUȚ ȘI ZLATE ANDREI CONDUC ACTIVITĂȚILE DE DISTRUGERE A FABRICII.
Se taie țevile de alimentare cu agent termic dintre centarla termica si aburitoare. Februarie 2011.
Mai jos găsiţi planșele ataşate la una dintre notificările către DNA în care am sesizat distrugerile provocate de grupul mafiot fără nici un drept asupra activelor ARBORIA şi APROMATCO, În cursul anilor 2010 până în prezent (2020) în ciuda a numeroase sesiozari filmări şi fotografii depuse se la DNA şi poliţie, existenţa şi distrugerea fabricii ARBORIA nu a fost nicăieri reţinută de procurori sau poliţişti deci nici cercetată.
La finele lui 2011 pe amplasament nu se mai afla nimic din ce fusese FABRICA ARBORIA.
Imagine satelitară Google la 24 octombrie 2002 in plină productie a fabricii. Se disting cu ușurință stivele de bușteni, halele, centrala termică, aburitoarele, primele 5 uscătoare, căile ferate, locomotivele și macaralele.
Imagine satelitară Google la 23 septembrie 2009 – dupa mai bine de 2 ani dupa inițierea atacului mafiot fabrica fusese pusă în conservare, se disting cu ușurință toate imobilele și instalațiile dar nu se mai vede nimc din stivele de bușteni!!!!
Imagine satelitară Google la 20 iunie 2012 – tot ce era pe teren fusese furat și vândut abuziv și ilegal de aproximativ un an.
Imagine satelitară Google la 20 septembrie 2018 – vegetația a preluat amplasamentul și a crescut prin toate crăpăturile plăcilor de beton.
Vis-a vis de amplasament s-a construit cu fonduri europene muzeul culturii țigănești (rrrome cum i se spune recent) ca un ironic monument al victoriei valorificatorilor de fier vechi împotriva dezvoltatorilor industriei autohtone românești.
În prezent, la 2020, muzeul este și el în paragină.