Capitolul anterior: 2. Crearea de probleme false pentru slăbirea firmelor
CAPITOLELE ACESTEI PAGINI:
1) “Elita profesională” a furtului de imobile de milioane
2) Înconjurarea și izolarea șefului
3) Se pregătește furtul acțiunilor
4) Sacrificăm încă un imobil pentru salvarea celorlalte
5) Ne apărăm de atacul DECIROM – imobile
6) Ne apărăm de atacul DECIROM – părți sociale
7) Pregatirea firmelor pentru recuperarea “Jiului”
8) Cămătarul fictiv dar “salvator”
1) Să furi imobile de milioane e treabă doar pentru „profesioniștii” de rang superior
ADRIAN GRIGORIU precizează: „La inițiativa conducerii băncii HVB/UNICREDIT, DAN PASCARIU – Preşedinte, HELMUTH BERNKOPF – Vicepreşedinte şi conducător efectiv al băncii, la data)16.10.2003 ne este prezentat HERGAN ETIENNE ALEXANDER drept cel mai mare client al băncii, dezvoltatorul magazinelor Auchan, multe clădiri de birouri între care şi clădirea de birouri Vodafone din Piața Charles de Gaulle.
Dumnealor mi-au propus să fac un parteneriat cu HERGAN ETIENNE ALEXANDER pentru dezvoltarea uneia din proprietățile ce aparţineau de APROMATCO S.A. de 6 hectare aflată pe strada Jiului în Bucureşti. O astfel de dezvoltare depășea cu mult posibilitățile filmelor mele în acel moment de a fi concretizat prin forțe proprii. Nu am respins ideea. Pentru intrarea în acest contract, grupul de firme condus de HERGAN ETIENNE ALEXANDER va plăti către grupul firmelor mele banii necesari pentru plata creditelor şi repornirea producţiei fabricii ARBORIA. Sumă minimă a fost estimată la 2,2 milioane de USD.”
A se observa că la acel moment ADRIAN GRIGORIU, a fost atras să intre într-un parteneriat de care de fapt nu ar fi avut nevoie, un parteneriat dovedit mai târziu foarte dubios și în final, un veritabil asasinat economic.
Întreaga structură a creditului şi garanțiilor a fost meticulos planificată cu acordul neinformat, de fapt prin inducere în eroare, a familiei GRIGORIU, cu scopul de a putea fi utilizat în scurt timp împotriva intereselor firmelor deținute de aceştia. Din partea acestora, nu a existat nici o bănială de rea cerdință față de nici o persoană implicată.
Tranzacţia cu grupul de firme condus de HERGAN ETIENNE ALEXANDER a fost structurata de EDWIN WANDERDAM director de impozite al firmei de consultanţă financiară PRICE WATERHOUSE COOPERS, vedeți aici limba engleză și traducere în limba română. Nimic întâmplător să îl regăsim doi ani mai târziu pe EDWIN WANDERDAM în funcția de Director General al firmelor adminstrate de HERGAN ETIENNE ALEXANDER
Tranzacţia s-a concretizat prin NOTA NEGOCIERI NR 1-16.11.2003 (în continuare numită NN1)
Contractele au fost redactate de MARIN VASILE și au fost semnate în 17.12.2003 în sediul HVB/UNICREDIT din Str. Grigore Mora, Sector 1, Bucureşti.
În acelaşi moment cu semnarea contractelor, grupul de firme condus de HERGAN ETIENNE ALEXANDER a plătit suma de 1,360,000 USD din care s-au plătit creditele la HVB devenite restante rămânând ca din restul de 840,000 de USD să fie plătit creditul la BANCA ITALO ROMENA pentru uscătoare şi cumpărat pachetul de acţiuni de 12% deţinut de BROADHURST. Broadhurst Investment LTD este un fond de investiții administrat de fondul de investiții New Century Holdings (NCH) care deține în România companiile Romarta, Winmarkt, Valmetex, pachete majoritare de acțiuni la Electroaparataj, Elpreco și Vel Pitar, precum și pachete minoritare din Unirea Shopping Center, Cocor București, Antibiotice , Asirom, Oțelinox din Târgoviște, Turbomecanica, rafinăria Astra Română Ploiești și altele. Aceștia aveau practica de a cumpăra fie pachete majoritare de acţiuni de la stat sau minoritare de pe bursă. În cazul APROMATCO au cumpărat de pe bursă de la deținătorii de cupoane. Mai târziu s-a dovedit că făceau parte încă din anii ’90 din același grup de atac cu HERGAN ETIENNE ALEXANDER.
Nota de Negocieri a prevăzut că imobilul Jiului să fie transferat în proprietatea firmei KOILADA INVEST SRL, urmând ca HERGAN ETIENNE ALEXANDER să preia prin o altă firmă a sa CDG Investment SRL firma KOILADA LLC după care, la 3 zile după de data înregistrării KOILADA ÎNVEŞT SRL ca proprietar în Cartea Funciara a imobilului Jiului, HERGAN ETIENNE ALEXANDER să restituie 50% din firmă către ADRIAN GRIGORIU și indirect către APROMATCO.
Conform NN1, tranzacţia trebuia să se încheie la 20.12.2003. Tot ceea ce se afla în responsabilitatea lui GRIGORIU a fost executat integral şi la timp dar ceea ce se afla în responsabilitatea lui HERGAN ETIENNE ALEXANDER nu a fost executat integral nici până la anul 2020 inclusiv.
Toate sumele de bani date lui HERGAN ETIENNE ALEXANDER au fost furnizate de HVB/UNICREDIT care a preluat imobilul Jiului în garanție în baza unui contract de ipotecă semnat de HERGAN ETIENNE ALEXANDER în numele lui KOILADA INVEST SRL fără nici un drept.
În timp planul perfid al grupului de crimă organizată s-a dovedită a fi următorul:
Conducerea HVB/UNICREDIT BANK l-a invitat pe ADRIAN GRIGORIU să își optimizeze operațiunile cu promisiunea de a fi susţinut de bancă în întreaga să dezvoltare
Susţinerea însă i-a fost refuzată de către conducerea HVB/UNICREDIT BANK fără nici o explicație în mijlocul dezvoltării sub pretextul unor interdicții de la centrală din Viena peste capul conducerii locale, niciodată dovedite.
Tot Conducerea HVB/UNICREDIT BANK i-a prezentat pe HERGAN ETIENNE ALEXANDER cu care să facă o dezvoltare imobiliară în timp ce funcţionarii inferiori din banca emiteau continuu ameninţări cu executarea silită a imobilelor Jiului şi Snagov
„Marile autorități contabiliceşti” PRICEWATERHOUSE COOPERS au structurat tranzacţia – deci mare credibilitate aparentă
HVB/UNICREDIT BANK furnizat creditul către HERGAN ETIENNE ALEXANDER cu care să plătească acel minim necesar firmelor lui ADRIAN GRIGORIU şi să preia imobilul Jiului
Cu banii primiţi s-a plătit creditul la HVB/UNICREDIT BANK şi s-a finalizat fabrica ARBORIA
ÎN FINAL PRIN ÎNŞELĂCIUNE ŞI ABUZ ÎN SERVICIU
- HVB/UNICREDIT BANK și-a luat banii înapoi în 2003
- HERGAN ETIENNE ALEXANDER a rămas cu proprietatea imobilului Jiului fără aibă sau să cheltuiască un leu în 2003
- MARIN VASILE a lichidat şi tăiat la fier vechi fabrica ARBORIA în 2011
- ADRIAN GRIGORIU a rămas şi fără imobilul Jiului, și fără bani, și fără fabrica ARBORIA iar procurorii şi judecătorii până la decembrie 2020 nu au găsit nici o infracţiune comisă nu pentru că nu există vreuna, dimpotrivă, sunt în număr copleșitor, ci doar pentru că refuză în grup coordonat la ordinul mafioților să analizeze şi să instrumenteze dosarul penal.
Pentru a împiedica APROMATCO să anuleze contractele pentru neexecutarea obligații lor sale, HERGAN ETIENNE ALEXANDER a finanțat grupul de avocați și interlopi condus de MARIN VASILE să preia prin orice mijloc de la ADRIAN GRIGORIU firma APROMATCO și să o radieze.
Acest plan de premeditarea și grup organizat infracţional finanțat de HERGAN ETIENNE ALEXANDER și executat de MARIN VASILE și colaboratorii lor din justiţie se va devoala circa 4 ani mai târziu.
Astfel fără a avea nici un ban dar cu sprijinul necondiţional al unei bănci, HERGAN ETIENNE ALEXANDER a devenit proprietarul unui teren deosebit de valoros. Planul său a fost să elimine proprietarul de drept păcălit respectiv pe ADRIAN GRIGORIU și APROMATCO prin mijlocirea judecătorilor și procurorilor aflați în sprijinul grupului infracțional. Iată după 17 ani la 2020 planul lui HERGAN ETIENNE ALEXANDER de eliminare a lui ADRIAN GRIGORIU din lupta pentru supraviețuirea APROMATCO S.A. încă nu s-a îndeplinit.
2) Înconjurarea și izolarea lui ADRIAN GRIGORIU cu oamenii lui MARIN VASILE
În toamna lui 2003, contabila şefă a firmelor ARBORIA, ARGUS, TAPIMOB, MAGDA STOIAN şi-a dat demisia fără a oferi un motiv.
MARIN VASILE a arătat că este necesar a angajăm nişte oameni capabili întrucât urmează un număr de situaţii în care vom avea nevoie mare de cei de la contabilitate.
ADRIAN GRIGORIU a demarat căutarea de un înlocuitor şi la interviu s-a prezentat STANCIU CORNELIU. Acesta s-a comportat mai bine decât orice aşteptări. Fiind prezentat lui MARIN VASILE, acesta s-a declarat foarte mulţumit de STANCIU CORNELIU. Astfel STANCIU CORNELIU a fost angajat imediat ca director economic al tuturor firmelor în afară de APROMATCO în al cărui departament de contabilitate activau persoane cu vasta şi veche experienţa în firmă.
În scurt timp STANCIU CORNELIU a câştigat încrederea lui ADRIAN GRIGORIU şi TOMA AURICA şi ca urmare, aceştia au acceptat propunerea acestuia ca în departamentului contabilitate al firmelor să fie angajate persoane cu care STANCIU lucrase în trecut începând cu soţia sa. Astfel, în decurs de câteva luni întreg personal departamentului contabilitate al firmelor a fost înlocuit cu persoane aduse de STANCIU CORNELIU. Persoanele cele mai importante în această echipă au fost soţia lui STANCIU CORNELIU şi ROBERT CINA.
Încă de la început, ADRIAN GRIGORIU l-a invitat pe STANCIU CORNELIU alături de SAVA CĂTĂLIN şi ADRIAN RACZ la activităţile de sporturi nautice la Snagov. De regulă se efectuau deplasări de 2 sau 3 ori pe săptămână câte o jumătate de zi cu maşina lui ADRIAN GRIGORIU, cei 4 menţionaţi care uneori erau însoţiţi de soţii. STANCIU CORNELIU a participat în toamna lui 2003 şi vara lui 2004 până la dispariţia sa din firma în iulie 2004.
ADRIAN GRIGORIU îşi aminteşte cum MARIN VASILE în mod subtil și nedetectabil, a început să preia controlul tacit al firmelor:
„În toate operațiunile am fost dirijat de avocatul MARIN VASILE. Sub pretextul de a îmi fi aproape și de ajutor imediat, acesta mi-a solicitat să îi acord un spaţiu în sediu principal aflat în str. Lipscani nr 33 în care să desfăşoare activitățile juridice ale firmelor, spațiu în care şi-a adus încă vreo cinci sau șase avocați colaboratori.”
ANUL 2004
La început de an, PETRESCU VALENTIN Directorul General al APROMATCO SA face nişte propuneri de cheltuieli exagerate şi nejustificate. Ca urmare a acestor propuneri, ADRIAN GRIGORIU decide să îl concedieze pe PETRESCU VALENTIN şi la propunerea lui MARIN VASILE îl angajează pe STANCIU CORNELIU în locul lui acestuia în funcţia de Director General al APROMATCO SA.
3) Pregatirea furtului acțiunilor – primul pas: delistarea de la Bursă, premeditată începând cu NN1
În vederea satisfacerii obligaţiilor sale din NN1 privind delistarea societăţii de pe BURSĂ, ADRIAN GRIGORIU organizează achiziţia de acţiuni APROMATCO SA prin două Societăţi de Valori Mobiliare şi deschide conturi de achiziţie pe numele lui MANOLACHE IONICA şi STANCIU CORNELIU conturi la SVM INTERFINBROOK în care a depus bani în vederea achiziţionării de pe piaţă a acţiunilor în numele acestora.
În conformitate cu prevederile NN1, CDG INVESTMENTS SRL şi RALUCA (ŢOCU) NĂSTASE au achiziţionat 12% acţiuni APROMATCO de la BROADHURST LLC şi LINDSEL LLC prin SVM ACTIVE INTERNAŢIONAL deţinut de BROADHURST. Cunoscând scopul tranzacţiei, personalul SVM-ului s-a oferit să achiziţioneze pentru ADRIAN GRIGORIU în continuare acţiuni care ar deveni disponibile pe piaţă. În acest scop, ADRIAN GRIGORIU a deschis conturi pe numele lui MANOLACHE IONICA şi STANCIU CORNELIU şi l-a alimentat cu bani.
În vara lui 2004, după demisia de la APROMATCO, STANCIU CORNELIU a semnat o procura notariala în favoarea lui NITĂ GEORGE, contabilul șef al APROMATCO de peste 20 de ani, să îl reprezinte pentru a vinde către MANOLACHE IONICA prin BURSA toate acţiunile APROMATCO achiziţionate, aici, aici, aici după care s-a depus cererea de delistare.
S-a constatat, în urma acţiunilor în justiţie ale lui MARIN VASILE împotriva lui ADRIAN GRIGORIU, că STANCIU CORNELIU achiziţionase şi prin SVM ACTIVE INTERNAŢIONAL un număr de 754 de acţiuni pe care însă nu le-a adus la cunoştinţa lui ADRIAN GRIGORIU, acţiuni care apar ca fiind vândute către ZLATE ANDREI, nepotul lui MARIN VASILE prin cesiunea atestată de MARIN VASILE cu nr. 88/07.09.2005 ca parte din activitatea premeditată a lui MARIN VASILE de a aduna în controlul său acțiuni ale firmei APROMATCO în secret fără știrea lui ADRIAN GRIGORIU cu sprijinul unor oameni infiltrați în firmă sau prin falsuri grosolane cum vom vedea în viitor.
În mod inexplicabil, BANCA ITALO ROMENA face enorme presiuni pentru returnarea creditului, ameninţau săptămânal cu executarea silită imobilului Timonierului.
4) Sacrificăm încă un imobil pentru a apăra restul patrimoniului de atacurile băncilor.
Directorul General al APROMATCO SA, CORNEL STANCIU, este sunat de avocatul firmei MECHEL şi i se propune să vândă imobilul de la adresa Str Gara Caţelu nr. 501 deținut de APROMATCO.
Sub presiunea executării de către BANCA ITALO ROMENA, ADRIAN GRIGORIU consimte să aplice un plan elaborat de MARIN VASILE de a vinde imobilul Căţelu pentru a putea plăti bancă şi a finaliza instalarea echipamentelor şi a reporni fabrica ARBORIA.
Deasemenea MARIN VASILE concepe o succesiune de operaţiuni prin care să se poată plăti creditul de la BANCA ITALO ROMENA astfel încât să se poată respecta interdicţia expresă în Legea 31/1990 care interzice ca o societate comercială să efectueze un împrumut către un acţionar. Vânzarea s-a executat şi creditul s-a plătit integral.
La insistenţele lui SAVA CĂTĂLIN şi soţia sa, ADRIAN GRIGORIU şi AURICA TOMA consimt ca aceştia să fie naşii de botez ai primului copil DARIA GRIGORIU născută în 05 aprilie 2004. La botez au participat şi MARIN VASILE şi HERGAN ETIENNE ALEXANDER.
Ianuarie 2004, CORNEL STANCIU ocupa simultan şi funcţia de Director General la APROMATCO şi cea de contabil şef al tuturor firmelor lui ADRIAN GRIGORIU. Din aceasta a doua poziţie, înlocuise în ultimele luni întreg personalul departamentelor contabile ale firmelor cu persoane aduse de el, mai puţin APROMATCO care avea un departament contabil cu persoane cu zeci de ani de serviciu.
În luna iunie 2004, CORNEL STANCIU şi întreg personalul departamentelor de contabilitate dispar şi nimeni nu mai răspunde la telefon. Abia după o lună se reuşeşte a se lua de contact cu soţia lui CORNEL STANCIU pentru a se identifica locul de depozitare al dosarelor de contabilitate, al facturierelor, al chitanţierelor.
La recomandarea lui SAVA CĂTĂLIN, ADRIAN GRIGORIU angajează pentru serviciile de contabilitate firma MAIACONT care efectua şi contabilitatea firmelor deținute de SAVA CĂTĂLIN.
Ulterior s-a aflat că această firmă preda toate informaţiile firmelor lui ADRIAN GRIGORIU către MARIN VASILE şi a întocmit şi bilanţul falsificat după ocuparea prin violenţă a sediului în 2010 de care MARIN VASILE s-a folosit pentru a deschide insolenţa voluntară a APROMATCO de 4 ori în 2011.
5) Apararea împotriva atacurilor desfășurate de firma DECIROM partea 1 – „salvarea imobilelor”
ADRIAN GRIGORIU constata ulterior:
„Mulți ani mai târziu am descoperit că planul grupului condus de HERGAN ETIENNE ALEXANDER și MARIN VASILE era de DISTRUGERE TOTALA A FAMILIEI GRIGORIU prin a ne lăsa și fără imobilul de la Constanța prin „plimbarea” lui prin mâinile membrilor familiei lui MARIN VASILE. Planul nu le-a iesit în final întrucât MARIN ION, fratele lui MARIN VASILE nu a vrut sa coopereze la jefuirea noastră, motiv pentru care MARIN VASILE l-a lasat si pe el fără casa, atelier de confectii metalice cam tot ce făcuse în viață. Situația este redată limpede in Declarația notarială dată de MARIN ION în 16.02.2011.
Precizăm că de puțin timp am descoperit că în întrega istorie planurile de tâlhărire includ cu prioritate distrugerea totală a proprietarilor pentru a nu rămâne nici un supraviețuitor sau cel puţin nici un mijloc de luptă împotriva atacatorilor. Exact acelaşi plan l-au avut grupul de atac împotriva familiei GRIGORIU. În Lista Rușinii găsiți lista celor mai importante persoane cooptate de atacatori pentru distrugerea pe toate căile posibile a familiei GRIGORIU: economic, juridic, imagine publică, relaţii cu angajaţii şi colaboratori, psihologic – au atacat absolut tot.”
Pentru salvarea situaţiei de la Constanța, MARIN VASILE și grupul de avocați subordonați lui propun, şi ADRIAN GRIGORIU şi este nevoit să accepte din lipsă de alte opţiuni, următoarea succesiune de acţiuni:
- RSA CONSULTING SRL deținută de AURICA TOMA vinde imobilul deţinut la Constanta către ZLATE ANDREI.
- ZLATE ANDREI este executat de MARIN ION la licitaţie participa doar POPA GABRIEL, coleg de facultate al lui ADRIAN GRIGORIU
- SC LILIAN TRADING LLC, deținută de ADRIAN GRIGORIU și AURICA TOMA urmare a planului întocmit de MARIN VASILE de protejare a firmelor realizat la firma CONSULCO specializata în administrarea a firmelor offshore preia de la o cunoștință a lui MARIN VASILE firma SC TOTAL ELECTRIC LIGHT SRL.
- POPA GABRIEL aduce imobilul drept contribuţie la capitalul social al SC TOTAL ELECTRIC LIGHT SRL
- POPA GABRIEL şi POPA ANDAGINA cesionează părţile sociale ale SC TOTAL ELECTRIC LIGHT SRL către SC LILIAN TRADING LLC deținută de ADRIAN GRIGORIU și AURICA TOMA urmare a planului întocmit de MARIN VASILE de protejare a firmelor realizat la firma CONSULCO specializta în administrarea a firmelor offshore.
- ADRIAN GRIGORIU numește în funcția de adminstrator unic al SC TOTAL ELECTRIC LIGHT SRL pe CRISTESCU DORIN DĂNUȚ, o cunoștință apropiată a lui MARIN VASILE.
Vedeți aici schimbarea situației firmelor de la cea ilustrată de schema grafică nr. 4 la cea ilustrată de schema grafică nr. 5 și toate schimbările forțate aici.
Între timp ADRIAN GRIGORIU îi solicită repetat lui HERGAN ETIENNE ALEXANDER în decursul a numeroase întâlniri la biroul lui HERGAN ETIENNE ALEXANDER, la plimbări cu barca deţinută de ADRIAN GRIGORIU pe lacul Snagov, la restaurant, ca acesta să îşi îndeplinească restul de obligaţii. HERGAN ETIENNE ALEXANDER invocă faptul că ar avea mari probleme cu banca. ADRIAN GRIGORIU accepta explicaţia cunoscând deja că băncile pot fi foarte neînţelegătoare şi periculoase.
ANUL 2005
În februarie 2005, AVAB confirmă că s-au îndeplinit toate condiţiile ca SC APROMATCO S.A. să fie delistată de pe bursă.
În februarie GRIGORIU ADRIAN primeşte citaţie să se prezinte în instanţă în calitate de învinuit în dosarul de faliment al SC ARGUS STANDARD SECURITY S.A. în care este acuzat în calitate de administrator ca fiind responsabil pentru starea de faliment a societăţii.
ADRIAN GRIGORIU precizează:
„La acel moment am aflat și noi despre existența procedurii de faliment a ARGUS STANDARD SECURITY S.A., la peste 2 ani de la data de inițiere a procedurii. Lichidatorul desemnat de DECIROM S.A. era GENERAL GROUP EXPERT SRL condus de ION POPESCU (altă persoană decât acționarul majoritar al DECIROM). Ca avocat pentru ARGUS STANDARD SECURITY am desemnat pe MARIN VASILE.
Ani de zile mai târziu am descoperit că grupul de atac a inițiat un amplu atac în mai multe planuri simultan:
- Membrii ai grupului de atac infiltraţi anterior lui 2002 în funcții de directori, consilieri sau chiar secretare, au creat în secret condiţiile să fim atacaţi din exterior;
- Membrii ai grupului de atac din exterior au atacat cu instrumente juridice în punctele vulnerabile;
- Membrii ai grupului de atac infiltrați în 2002 şi ulterior, pe fondul lipsei totale de cunoştinţe juridice a noastră, în poziție de apărători ne-au recomandat să luăm măsuri de apărare care ulterior s-au dovedit că au avut ca scop să poată fi folosite la momentul oportun împotriva noastră;
- Membrii ai grupului de atac din exterior au amplificat atacul folosind noile vulnerabilități create de ei prin procedeul de mai sus;
- Membrii ai grupului de atac infiltraţi ne-au recomandat să luăm alte măsuri de apărare care ulterior au fost folosite împotriva noastră;
- Membrii grupului de atac au îndepărtat prin înfricoșare și amenințări pe toți cei din apropierea noastră, urmare cărei manevre, doar MARIN VASILE și SAVA CĂTĂLIN rămăseseră în preajmă. La acel moment noi eram derutați şi vulnerabili în condițiile în care ne aflăm sub un asalt juridic concertat imprevizibil și neprovocat, dar mai ales inexplicabil.
Nota Bene: în codul penal nu există nici o sancțiune pentru partea vătămată, în ciuda propagandei mediatice că victimele sunt și ele vinovate pentru crima efectuată de criminal. Există o prezumție de vinovăție numai în cazul în care victima ar fi avut cunoștință de planul criminal și nu a luat nici o măsură de apărare. Aceste este motivul pentru care premeditarea de face în secret și disimulat cu mare abilitate în falsă apărare.
Şi tot aşa mergând pe o spirală ascendentă a agresiunii juridice bazată pe vulnerabilitățile create de infiltrați în firmele noastre, până s-a ajuns la implicarea profundă în acţiunile grupului de atac a unor persoane importante în sistemul de justiţie fără a căror decizii şi ordonanţe grupul de atac nu a mai fi putut acţiona.”
6) Apararea împotriva atacurilor desfășurate de firma DECIROM partea 2 – „salvarea acțiunilor și a părților sociale”
ADRIAN GRIGORIU s-a trezit confruntat cu situația de a pierde toate acţiunile tuturor firmelor prin executare în cadrul procedurii de faliment al firmei ARGUS STANDARD SECURITY S.A. creat de către DECIROM în baza unor creanţe fictive cum s-a menţionat în capitolul anului 2002. După explicațiile oferite la acea dată soțiilor GRIGORIU de către MARIN VASILE şi de avocaţii membrii în grupul de avocaţi condus de acesta, totul se datora structurii deficitare, invocau ei, respectiv: a faptului că ADRIAN GRIGORIU avea atât calitatea de acţionar unic sau majoritar cât şi de administrator unic sau preşedinte al consiliului de administraţie al tuturor firmelor din grupul de firme deţinut şi condus de acesta.
Vedeți aici schimbarea situației firmelor de la cea ilustrată de schema grafică nr. 5 la cea ilustrată de schema grafică nr. 6 și toate schimbările forțate aici.
Ni s-a prezentat faptul că aceasta vulnerabilitate urma a fi exploatată de ION POPESCU, acţionarul majoritar al DECIROM pentru a își însuşi toate acţiunile firmelor prin procedura prevăzută de art. 137 legea nr. 64/1995 privitor la răspunderea membrilor organelor de conducere.
Dupa numai 2 ani se va dovedi ca planul lui HERGAN si a lui MARIN VASILE a fost de a fura pachetul de 75,5% actiuni emise de APROMATCO S.A. de la ADRIAN GRIGORIU pentru a îl radia și a rămâne cu tot patrimoniul imobiliar. Dar era deosebit de greu a o face în conditiile în care APROMATCO S.A. era detinut de ARBORIA care era deținută de ADRIAN GRIGORIU și totul ar fi trebuit să se desfășoare în România. Astfel, cu mare ingeniozitate juridică, au creeat amenințarea DECIROM cooptând în grupul infacțional pe colegul lor care deținea pachetul majoritar la această firmă, amenințare care avea ca scop sa îl mobilizeze pe ADRIAN GRIGORIU sa transfere acțiunile și părtile sociale ale tuturor firmelor la niște firme off-shore de unde, chiar dacă erau deținute tot de el, se puteau fura cu mult mai ușor prin falsuri.
Pentru a opri atacul lui DECIROM S.A. şi ca acesta să nu poată urmări acţiunile deţinute de ADRIAN GRIGORIU şi pe el personal dar şi în plus simultan să se poată ataca Nota de Negocieri din 16.11.2003 şi revenirea imobilului Jiului la APROMATCO S.A., MARIN VASILE şi cei 6 avocaţi din biroul său au stabilit că trebuie luate următoarele măsuri urgente:
- ADRIAN GRIGORIU să fie înlocuit din poziţia de acţionar din toate firmele de către persoane care nu sunt afiliate,
- ADRIAN GRIGORIU să fie înlocuit în poziţie de administrator din toate firmele de către persoane care nu sunt afiliate, cu excepţia ARGUS ALARM SYSTEM S.A. care nu era implicată în acest război juridic.
Astfel s-au efectuat:
1) Părţile sociale deţinute la ARBORIA au fost cesionate către SAVA CĂTĂLIN şi BURUEAN ŞTEFAN şi apoi cesionate către EDEN LLC – ADRIAN GRIGORIU a cerut la CONSULCO emiterea de procuri necesare acestei operaţiuni.
2) părţile sociale deţinute la ARGUS ALARM SYSTEM S.A. au fost cesionate către ARBORIA
3) Pachetul de acţiuni de 75,5% emise de APROMATCO S.A. deţinut de ARBORIA a fost cesionat către FORMBY după preluarea funcţiei de administrator de către BURUEAN ŞTEFAN. ADRIAN GRIGORIU a cerut PKF/HIVE să emită Autorizaţia din 14 iunie 2005 pentru SAVA CĂTĂLIN pentru ca FORMBY să cumpere pachetul de acţiuni de 75,5% APROMATCO deţinut de ARBORIA, Autorizaţia reprezentând și decizia acţionariatului, semnată de cei doi administratori şi apostilată (limba engleză și limba română).
4) Am dorit să nominalizez ca administrator al APROMATCO SA pe soţia mea Aurica Toma dar avocaţii mi-au arata ca în lupta dură cu mafioţii din port ar fi mai bine să fie un bărbat iar singurul bărbat în familie era naşul copiilor, SAVA CĂTĂLIN pe care l-am nominalizat administrator la APROMATCO.
5) Numirea lui BURUEAN ŞTEFAN, un cunoscut al lui MARIN VASILE, în funcţia de administrator al ARBORIA
6) Închiderea falimentul ARGUS STANDARD SECURITY SA prin plata creanţei fictive ajunsă la 3,6 miliarde lei către DECIROM SĂ. La suma aceasta s-a adăugat suma de de 20,000 USD plătită în numerar către lichidatorul ION POPESCU pentru că, conform precizărilor prezentate de MARIN VASILE, a obţinut bunăvoinţa lui DECIROM SA de a nu îl execută pe ADRIAN GRIGORIU.
Vedeți aici schimbarea situației firmelor de la cea ilustrată de schema grafică nr. 6 la cea ilustrată de schema grafică nr. 7 și toate schimbările forțate aici.
7) Pregatirea firmelor pentru recuperarea imobilului Jiului prin instanță
ADRIAN GRIGORIU precizează:
„Eu şi soția mea am aflat că în data de 10 februarie 2005 HERGAN ETIENNE ALEXANDER a gajat Imobilul Jiului catre HVB-UNICREDIT BANK pentru suma de 24 de milioane de dolari, am arătata ca obținuse Imobilul Jiului prin înșelarea împotriva noastră. Conform NN1 în cadrul căreia nu și-a îndeplinit obligațiile, HERGAN nu ar fi avut dreptul să gajeze Imobilul Jiului fără acordul lui ADRIAN GRIGORIU. Cu creditul respectiv a edificat mai multe imobile între care și imobilul închiriat în mare parte de Vodafone aflat în Piața Charles de Gaulles, București pe care l-a vândut puțin timp după edificare cu 80 de milioane de dolari.
Am cerut avocaţilor conduşi de MARIN VASILE să acţionăm pentru revenirea la situația anterioară ca urmaer a faptului că HERGAN timp de peste un an nu și-a îndeplinit principala obligație. Am elaborat și transmis o Notificare de reziliere a Notei de Negocieri din 16.11.2003 precum și a Contractelor de Vânzare Cumpărare a imobilelor (terenurilor) Jiului. După ce am expediat notificarea, mult timp mai târziu am descoperit că profitând de lipsa noastră de cunoștinte juridice, MARIN VASILE nu ne-a informat că urmare a notificării trebuia să și iniţiem o acțiune în instanţă pentru reziliere a Notei de Negocieri din 16.11.2003 precum și a Contractelor de Vânzare Cumpărare a imobilelor (terenurilor) Jiului.”
Grupul de avocaţi condus de MARIN VASILE a prezentat lui ADRIAN GRIGORIU că pentru anularea în instanţă a contractelor de vânzare cumpărare şi a NN1 sunt necesare taxe de timbru de 2,000,000 (două milioane) de dolari, bani în numerar ca urmarea a interpunerii firmelor off-shore care nu aveau conturi întrucât nu aveau scop lucrativ ci doar de a deține acțiunile firmelor românești. ADRIAN GRIGORIU şi firmele sale nu ar fi avut nici o posibilitatre să obțină asemenea sume în numerar. MARIN VASILE s-a exprimat succint: ” Nu aveți 2 milioane de dolari în numerar, ați pierdut tot!” și a completat: „Norocul dumneavoastră este că mă aveți pe mine și eu am soluții”. MARIN VASILE și grupul de 6 avocaţi în cursul unor lungi consfătuiri au demonstrat că există doar o singură posibilitate de a ataca actele spre desfiinţare fără plata unei taxe de timbru respectiv în cadrul unei proceduri insolvență şi reorganizare judiciară a APROMATCO. Era ceva absolut ridicol ca o firmă perfect solventă, profitabilă și doldora de active să intre în insolvență.
Pe fondul lipsei de cunoştinţe în domeniul juridic ADRIAN GRIGORIU a fost nevoit să accepte acest plan, neavând nici o altă alternativă.
MARIN VASILE a conceput un plan ingenios de a declanșa procedura insolventei şi a reorganizării judiciare a APROMATCO S.A. care să aibă aparenţa unei insolvenţe credibile:
- s-a creat o creanţă fictivă sub forma unui Bilet la Ordin în valoare de 500,000 USD ca garanție pentru neîndeplinirea de către APROMATCO S.A. a obligaţiilor cuprinse într-un antecontract fictiv de vânzare cumpărare a imobilului TIMONIERULUI între APROMATCO S.A. și C.G. un bun amic al lui ADRIAN GRIGORIU, antecontract care de la bun început s-a intenţionat să nu se realizeze astfel încât, introducerea Biletului la Ordin în bancă va conduce la aparenţa unei insolvabilităţi.
- s-au creat datorii fictive la furnizori şi stat prin neplata facturilor şi obligaţiilor fiscale, în condiţiile în care soldul din banca depăşea cu mult obligaţiile de plată.
- se declanşează procedura falimentului şi reorganizarea judiciară, lichidatorul desemnat de MARIN VASILE este GENERAL GROUP EXPERT – condus de ION POPESCU iar avocat pentru lichidator l-am desemnat desigur pe MARIN VASILE, artizanul întregii operațiuni de salvara a imobilului Jiului, sau așa eram toți convinși.
MARIN VASILE a prezentat lui GRIGORIU ADRIAN etapele de desfăşurare a procedurilor juridice viitoare, luna de lună, și spre uimirea și încântarea noastră, o perioadă, de la termen la termen acestea se desfăşoară întocmai precum fuseseră descrise anticipat de MARIN VASILE. Astfel s-a adaugat încă un element de întărire a încrederii lui ADRIAN GRIGORIU în bunele intenţii şi priceperea juridică a lui MARIN VASILE şi a grupului sau de avocaţi.
Plăţile s-au efectuat scrupulos conform planului de reorganizare, în condiţiile în care APROMATCO deţinea în cont sume mult mai mari decât creanţele create ca rezultat al întârzierii planificate a plăţilor.
Conform planului lui MARIN VASILE se inițiază in cadrul procedurii de insolvență 5 din cele 10 procese planificate cu scopul fie de a motiva pe HERGAN să revină la masa tratativelor şi să se încheie NN1 sau dacă nu, să se recupereze imobilul Jiului înapoi în patrimoniul APROMATCO pe calea anularii actelor NN1 şi CVC Imobil Jiului.
MARIN VASILE şi grupul de avocaţi au cerut ca onorariu pentru operaţiunile de salvare a imobilului din Constanţa din 2004, de restructurare a firmelor şi de declanşarea falimentului ce trebuia să aducă înapoi imobilul jiului, toţi banii obţinuţi din vânzarea terenului Cățelu rămaşi după plată creditului luat pentru uscătoarele Fabricii ARBORIA de la BANCA ITALO ROMENA. Plăţile către avocați s-au efectuat în baza unor contracte cu avocaţii din biroul lui MARIN VASILE respectiv COJOCARU NICOLAE, COJOCARU EMILIA și alții precum și în numerar direct către MARIN VASILE.
La insistenţele lui SAVA CĂTĂLIN şi ale soţiei sale, HUZU CARMEN, ADRIAN GRIGORIU şi AURICA TOMA consimt ca aceştia să fie naşii de botez ai celui de al doilea copil LUCAS GRIGORIU născut la 17 august 2005. La botez a participat şi MARIN VASILE.
ANUL 2006
Procedura reorganizării judiciare a lui APROMATCO se desfăşoară cursiv, plăţile se fac fără nici o problemă APROMATCO având venituri mai mari decât creanţele create fictiv.
ADRIAN GRIGORIU a descoperit un furt de 4,7 miliarde lei vechi în stocul de armături pentru instalaţii al APROMATCO, respectiv mii de cutii de armaturi de baie goale dar ordonat rânduite pe rafurile magaziilor APROMATCO. Gestionara a prezentat situaţia ca fiind cumulată pe perioadă mai multor ani, fapt însă ce nu fusese semnalat de nimeni până la acel moment.
MARIN VASILE a insistat ca ADRIAN GRIGORIU să nu depună plângere penală pentru că ar cădea în sarcina lui SAVA CĂTĂLIN căruia i s-ar imputa acest furt întrucât nu l-a semnalat în primele 6 luni de la primirea funcţiei de administrator şi având în vedere importanţa lui SAVA CĂTĂLIN în vitor în acțiunile cu scop de a recupera Imobilul Jiului, ar fi o greșeală să îl compromitem cu un dosar penal pentru niște „mărunțișuri” față de valoarea Imobilului Jiului şi oricum nici nu am avea pe cine să punem în loc. Aşadar, cun această motivare, NU s-a înregistrat nici o plângere penală.
După cele ce au s-a aflat din 2007 până în prezent că au făcut MARIN VASILE şi SAVA CĂTĂLIN din 2002 până în prezent, avem convingerea că MARIN VASILE a organizat furtul şi s-a folosit de circumstanţele create de el şi HERGAN privind falimentul, poziţia lui SAVA şi de a nu periclita posibilitatea de reîntoarcere a imobilului Jiului în patrimoniul APROMATCO să îl convingă de ADRIAN GRIGORIU pentru a nu depune plângere penală pentru furt. Dupa cele ăntâmplate ulterior avem o justificată suspiciune că le-a vândut la fier vechi fiind confecționate din alamă nichelată.
Spre finalul anului, situaţia se contura astfel:
- HERGAN nu dădea nici un semn de interes să revină la masa tratativelor să finalizăm NN1, în condiţiile în care avocatul lui HERGAN, Stan Tîrnoveanu avea întâlniri lunare cu MARIN VASILE la tribunal, HERGAN fiind la curent continuu cu mersul proceselor
- procedura reorganizării se apropia de sfârşit şi toate datoriile urmau să fie plătit mai puţin cea către C. G., care se putea plăti cu o fracţiune din ceea ce deja APROMATCO SA avea în patrimoniu (MARIN VASILE a optat să închidă această creanţă cu darea în plata de către APROMATCO către C.G. a 80% din terenul SNAGOV celelalte 20% reţinându-le pentru el prin intermediul soţiei sale MARIN MARIETA ca preţ pentru rezolvarea situaţiei juridice, fapt concretizat printr-un antecontract de vânzare cumpărare care însă nu a fost niciodată finalizat; apoi C.G. a semnat declaraţia că nu mai are nici o creanţă)
- Consecinţa închiderii procedurii de reorganizare judiciară era ca cele 5 procese pornite în cadrul reorganizării s-ar fi închis, fără să se realizeze scopul principal al întregii proceduri de faliment respectiv finalizarea NN1 sau recuperarea Imobilului Jiului.
- se apropia termenul de 3 ani de prescripţie în care se putea ataca actele legate de NN1 – respectiv Nota în sine, CVC ale terenului Jiului, cesiunea de acţiuni ale KOILADA ÎNVEST SRL – în celelalte 5 dosare planificate iniţial;
- La data CVC pentru terenurile Jiului, HERGAN A PLĂTIT DIN SUMA TOTALĂ DE 720,000 USD doar suma de 100,000 USD. Se apropia terenul de 3 ani de prescripţie a CVC pentru terenul Jiului în care HERGAN preţul nu fusese plătit integral către APROMATCO, restanta fiind de 620,000 USD.
- În toamna lui 2006, C.G. primeşte un apel telefonic de la HERGAN ETIENNE ALEXANDER care îi propune să îi cumpere creanţa de 500,000 de EURO. În cazul în care C.G. a fi acceptat, HERGAN ar fi devenit preşedintele Comitetului Creditorilor în procedura falimentului lui APROMATCO. C.G. a refuzat fără a dea explicaţii şi l-a informat pe ADRIAN GRIGORIU. MARIN VASILE a arătat că propunerea lui HERGAN este dovada amplificării ostilităţilor şi lipsa oricărei intenţii de înţelegere amiabilă din partea lui HERGAN.
8) Amorsarea marii înșelăciuni cu cămătarul salvator dar secretos apărut la momentul optim
GRIGORIU ADRIAN precizează:
„Ani de zile mai târziu am descoperit că ce a practicat MARIN VASILE pe noi era o tehnica cunoscută și des practicată de șantaj pentru extorcarea de bani sub presiune și minciună. Dar la moment ne agățam de orice ne-Ar fi putut salva de dezastrele foarte mari cu care eram confruntați fără nici un motiv cunoscut nouă.”
În aceste circumstanţe, la începutul lui decembrie 2006 MARIN VASILE prezintă lui ADRIAN GRIGORIU faptul că se impunea să fie iniţiate celelalte 5 procese în afară reorganizării judiciare care urma să se încheie în condițiile în care APROMATCO avea în patrimoniu destul cât să satisfacă din plin toate creanţele rămase.
Unica problemă de nerezolvat rămânea taxa de timbru calculată de MARIN VASILE şi avocaţii săi pentru aceste 5 procese, estimată de ei la suma de aproximativ 1,000,000 USD, sumă pe care ADRIAN GRIGORIU nu o deţinea. Perioada de prescriptie de 3 ani se apropia. MARIN VASILE si cei 6 avocati al săi ne-au informat că trebuie platim taxa de timbru la data depunerii cererilor în instanță dar nu mai târziu de 16.12.2006.
ADRIAN GRIGORIU a evaluat că ar fi putut să scoată din activităţile firmelor suma de aproximativ 100,000 de USD în decurs de câteva săptămâni şi din vânzare terenului din Otopeni deţinut de ARBORIA o sumă de între 250,000 şi 350,000 USD. Astfel s-a decis ca să se pregătească cererile în instanţă pentru toate cele 5 dosare şi să depunem cereri în funcţie de câţi bani avem pentru taxa de timbru.
Pentru a iniţia acţiuni din partea firmei KOILADA LLC şi a a se păstra aparenta lipsă de implicare a lui ADRIAN GRIGORIU, MARIN VASILE a arătat că trebuie găsită o persoană care să reprezinte firma în dosarele ce urmau să fi iniţiate. În acest scop MARIN VASILE l-a prezentat pe TIBERIU VANGHELIE lui ADRIAN GRIGORIU ca fiind un bun prieten de vânătoare al său şi de încredere şi care poate acţiona ca reprezentat al KOILADA LLC. ADRIAN GRIGORIU a fost de acord şi a dispus emiterea de procuri în acest scop, prima fiind în 25 octombrie 2006.
Cu câteva zile înainte de expirarea termenului de prescriere de 3 ani a CVC pentru imobilul Jiului, se primeşte la APROMATCO notificarea că HERGAN a consemnat suma de 620,000 USD în lei la un executor judecătoresc, sumă pe care APROMATCO o poate încasa oricând.
ADRIAN GRIGORIU a constatat se poate realiza suma de 1,000,000 USD pentru taxa de timbru din suma consemnată de HERGAN la executor, din suma ce se poate obţine pe terenul OTOPENI plus din ce se mai putea scoate din activităţile firmelor.
Aveam la acel moment banii dar şi problema ca sumele nu puteau ajunge și scoși în numerar prin circuitul bancar în timp util înainte de data de 15.12.2006 (16.12.2006 fiind o sâmbătă) pentru a plati taxa de timbru in numerar la CEC.
Precizez că MARIN VASILE a prezentat faptul că în 15 noiembrie 2006, ultima zi de prescriere, trimisese notificări către firmele lui HERGAN prin care cerea rezilierea NN1 şi CVC imobil Jiului, iar ultima dată pe care MARIN VASILE a indicat-o ca fiind ultima zi în care se mai puteau ataca Nota de Negocieri din 16.11.2002 şi CVC Imobil Jiului ca fiind 30 de zile de la notificări, respectiv 15.12.2006.
Se preconiza că ar dura cel puţin 2 săptămâni să se îndeplinească toate circuitele bancare în condiţiile care ne aflăm înaintea unei lungi vacante de Crăciun.
ADRIAN GRIGORIU se afla în un impas de nerezolvat.
MARIN VASILE a prezentat lui ADRIAN GRIGORIU faptul că a anticipat că se va ajunge în această situaţie şi a pregătit o soluţie: MARIN VASILE ar putea împrumuta suma de 1,000,000 USD în numerar de la un cămătar, să plătească taxa de timbru, să returneze împrumutul în maximum 2 săptămâni cu o dobândă minimă şi va garanta el personal împrumutul inclusiv cu casa proprie.
Având în vedere presiunea termenelor de prescriere și momentul plații taxei de timbru, ADRIAN GRIGORIU nu avea nici o altă soluţie şi a fost obligat de situaţie să fie de acord.
De faţă cu ADRIAN GRIGORIU, MARIN VASILE a iniţiat un apel telefonic de pe telefonul mobil şi a fost auzit că a solicitat un împrumut de 25 de miliarde lei vechi în numerar, a făcut promisiunea că va returna împrumutul în 2 săptămâni, că va plăti o dobândă de 5% şi va garanta cu vila sa.
ADRIAN GRIGORIU a cerut să meargă împreună cu MARIN VASILE la cămătar.
MARIN VASILE a refuzat vehement arătând ca respectivul cămătar a insistat că nu vrea să fie cunoscut de nimeni şi ca MARIN VASILE să vină singur. MARIN VASILE a arătat că acesta i-ar fi comunicat că dacă MARIN VASILE vine însoţit sau este urmărit, întreaga înţelegere este anulată.
În după-amiaza respectivei zile, ADRIAN GRIGORIU a cerut să se întâlnească cu MARIN VASILE la biroul de la APROMATCO.
MARIN VASILE a amânat întâlnirea până spre seară. Seara ADRIAN GRIGORIU a întrebat despre bani. MARIN VASILE a spus că a luat banii, s-a deplasat la CEC a plătit taxele de timbru, a introdus chitanţele în plicuri alături de acţiuni şi le-a trimis către Tribunalul Bucureşti prin poştă cu confirmare de primire.
ADRIAN GRIGORIU a cerut copia chitanţelor MARIN VASILE a răspuns că nu a avut timp să fac copii fiind în criză de timp dar chitanţele se află la dosare aşa că să se pot lua copii de la dosare dar după vacanţa de Crăciun care urmat imediat.
ADRIAN GRIGORIU a cerut să i se indice contul în care să trimită banii. MARIN VASILE a arăt că acest cămătar i-a condiţionat împrumutul cu returnarea împrumutului discret și în numerar aşa cum l-a dat el.
ADRIAN GRIGORIU a efectuat un număr de operaţiuni bancare pentru a putea scoate banii din APROMATCO şi să ajungă în formă de numerar la MARIN VASILE. A plasat un panou de ofertă de vânzare pe terenul OTOPENI. A început să scoată bani din firme să completeze sumele.
În diverse momente i-au fost înmânate lui MARIN VASILE de către ADRIAN GRIGORIU sau prin angajați sume de bani în măsura în care se puteau scoate din firme. ADRIAN GRIGORIU cerut chitanţe de mână la înmânarea banilor. MARIN VASILE a refuzate vehement argumentând că el nu dat cămătarului chitanţe şi nici nu a cerut chitanţe de la ADRIAN GRIGORIU (când i-a dat 25 de miliarde lei vechipentru taxa de timbru deşi ADRIAN GRIGORIU nu a văzut niciodată aceşti bani), ca el a riscat viaţa soţiei şi fetei lui cu acest împrumut, ca cămătarul îl ameninţă că îi omoară soţia şi faţa şi îi ia casa şi eu vreau de la el… chitanţe? Să îmi fie ruşine că sunt nerecunoscător.
După o scurtă negociere, s-a vândut terenul din Otopeni la suma de 300,000 EURO plătibil 150,000 EURO prin cont şi 150,000 EURO în numerar. Vânzarea a fost făcută la un notar din Otopeni, au participat ŞTEFAN BURUEAN în calitate de administrator al ARBORIA, deplasarea a fost făcută cu automobilul lui ADRIAN GRIGORIU, au fost prezenţi MARIN VASILE şi ADRIAN GRIGORIU. După semnarea actelor, MARIN VASILE a preluat punga de plastic în care se afla suma de 150,000 EURO în numerar. Reîntoarcerea la Bucureşti a fost făcută cu automobilul lui ADRIAN GRIGORIU în care s-au deplasată ADRIAN GRIGORIU, BURUEAN ŞTEFAN şi MARIN VASILE. BURUEAN ŞTEFAN a fost martor la înmânarea banilor lui MARIN VASILE.
ANUL 2007
Până la data de 15 ianuarie 2007 întreaga suma de 25 de miliare lei vechi a fost plătită în numerar către MARIN VASILE.
Pe data de 15 ianuarie 2007, au avut primul termen de judecată cele 5 dosare iniţiate în finalul anului 2006 pentru care s-au plătit de către ADRIAN GRIGORIU suma de 25 de miliarde lei taxe de timbru. MARIN VASILE a fost prezent singur la dosare şi a confirmat lui ADRIAN GRIGORIU că totul este în regulă.
Capitolul următor: 4. Înlocuirea în secret a lui Grigoriu ca acționar și administrator